Fredi goes on holiday

Fredi goes on holiday

Tuesday, March 2, 2010

Kratie, Phnom Penh (first month)

Bè, torno a escriure un post en català, crec que l'aconteixement ho mereix. Ja fa un més que viatgem per aquests móns de Buda, ara estem a Phnom Penh, la capital. Peró el meu post no està centrat en el que hem vist o no vist aquests darrers dies, més aviat voldría destacar certes coses que he anat rumiant o he vist i m'han impactat i voldría compartir amb els que de tant en tant li feu un ull al nostre, possiblement no sempre entretingut, blog. A les fotos que adjuntem sempre ja podreu veure que hem fet.
La primera observació la voldría fer en referància al concepte de menjar “picant”, en anglés, com ens comuniquem amb tothom “spicy”. Per a mi, fins ara estava prou clar aquest concepte, cert és que vaig tenit també duptes sobre el significat de “picante” a Méxic, però aquí la cosa sembla que té més variants. Pots trobar realment a vegades la definició correcte de NO picant, però no sempre és fàcil i encara que la resposta sigui “it's not spicy!” no sempre és certa. Jo he redescobert i redefinit aquest concepte, sobre tot a Tailandia.
Una altre cosa remarcable, o significativa que he anat observant és que normalment, la gent de ciutat tenim la creença que els mosquits piquen entre el vespre i la matinada, poc s'atreveixen a fer-ho de dia....FFFAAAAALLLSSSS!!!! Per què els simpàtics animalons per aquestes contrades piquen 24 hores al dia??? Cuestió que em fà rumiar la seguent pregunta: Cuants litres d'antimosquits pot suportar l'ésser humà avans de començar a semblar-se a l'increïble Hulk i fer-se fluorescent??? Bé la resposta de moment no la savem, ho estem comprovant “in situ”, però sempre serán ven rebudes les vostres savies respostes...
La última cosa que voldria afegir em va fer esgarrifar i ara, passats uns dies, encara em remou l'estómac cuan hi penso. Es tracta d'un curiós àpat que vam veure aquí a Cambodia. Jo recordo haver-ho vist en un documental, però no recordava el pais on menjaven aixó, bé, doncs és aquí. El “suculent” àpat en cuestió és un poll d'ànec dins l'ou, és a dir, un ou d'ànec amb un pollet tot formadet que encara no ha nascut, ni evidentment neixerà. Si, molt fort... En Fredi va quedar esmaperdut, com entendreu, pel respecte que ens tenim entre companys de viatge no vam tastar aquesta, més que segura “delicatessen” culinària Cambodiana...buf!
Bé, crec que ja he escrit suficient per avui... Espero que tots estigueu bé. Demà sortim cap a Sihanoukville, a la platjeta i dissabte cap a Vietnam. Cambodia no ha sigut el notre país preferit per varies raons, en conjunt no té massa interés per nosaltres, amb algunes excepcions, evidentment!!! però tenim millors espectatives per Vietnam, espero que no ens decepcionem!

Laura hat oben Stellung genommen zu ein Paar Sachen die uns bisher aufgefallen sind. Da mir das Übersetzen zu kompliziert ist, überlasse ich es jedem einzelnen selber zu lesen was steht und es für sich zu übersetzen (es ist auf katalanisch geschrieben, sollte also nicht allzu kompliziert sein... trotzdem schon einmal viel Glück). Hier gebe ich nur eine kurze Zusammenfassung dazu ab: Als erstes schreibt Laura etwas über das Essen im Zusammenhang mit „spicy“. Da das auf mich nicht zutrifft, lasse ich es dabei. Hier ist das Essen sehr mild, in Thailand war es einiges schärfer.
Normalerweise denkt man, dass die Moskitos Nachts stechen, das ist aber falsch, denn hier sind sie 24 Stunden am Tag aktiv, Mosiktospray und Sonnencreme sind nötig, keine Ahnung aber wieviel der Körper davon verträgt...
Es gibt hier viele Sachen zu essen, etwas vom aussergewöhnlichsten, das wir bisher gesehen haben, war ein Entenei, in dem das Entekücken schon Form annimmt, aber noch nicht geschlüpft ist (und es demnach auch nicht machen wird). Kein Kommentar dazu, Fredi zuliebe haben wir auf diese Delikatesse verzichtet.
Seit dem letzten Blogeintrag sind wieder einige Tage vergangen Zuerst waren wir 2 Tage in Kratie und haben dort die Irrawaddy Delfine im Mekong besucht (etwas sehr aussergewöhnliches, Delfine im Fluss, und sehr stark gefährdet). Wir genossen den Tag auf einem gemieteten Motorrad und irgendwie ging alles gut, trotz manueller Gangschaltung und schlechter Piste (Verkehr war zum Glück nicht viel vorhanden auf der Nebenstrasse, die übrigens die Hauptader ist von der Hauptstadt nach Laos).
Und nach Kratie gingen wir eben in diese Hauptstadt von Kambodscha, Phnom Penh, wo wir auch jetzt noch sind. Hier ist alles ein wenig hektischer, die Stadt ist voller Motorräder und die kommen einem von allen Richung entgegen (um die Verkehrsregeln kümmert isch hier niemand, ein Wunden, dass wir bisher noch keinen Unfall sahen). Allzu viel gibt es hier nicht anzustehen, den Königspalast und ein Tempel, dazu die Uferpromenade und dann hat es sich dann. Es gäbe noch die Hinterlassenschaften der Khmer Rouge zu sehen, die in ihrem Terrorregime, noch vor nicht allzu langer Zeit, ein Drittel der Bevölkerung ermordeten, doch auf das verzichteten wir.
Was wir aber erledigten, ist das Visum für Vietnam, das wir noch am selben Tag erhielten, unglaublich schnell! Ab Samstag ist es gültig und somit bleiben uns nicht mehr viele Tag hier in Kambodscha. Morgen werden wir nach Sihanoukville weiterreisen, einem ehemaligen französischen Badeort am Meer.

Photos:
1. Mekong river near Kratie
2. An Irrawaddy Dolphin (they just come up to the surface quickly to breath air and then dive again, no jumping or things like this)
3. Sunset on the Mekong
4. + 5. Countryside houses
6. River front in Phnom Penh
7. The inner court of the National Museum in Phnom Penh
8. Hungry fishes in a pool... poor Fredi was so afraid of them that he's now water shy
9., 10. + 11. Kings Palace in Phnom Penh
12. Wat Phnom, from here comes the name "Phnom Penh"
13. A monkey in the garden of the Wat Phnom, in the middle of the city


No comments:

Post a Comment